Rio World Cup Design Competition, top view
SPORTS AND ENTERTAINMENT
Rio World Cup Design Competition
Slider
Year
2016
Location
Lapa, Rio de Janeiro, Brazil
Client
Lapa, Rio de Janeiro, Brazil
Designed under Paola Moya’s leadership as CEO of Marshall Moya Design

Rio World Cup Design Competition

Competing in a global bid to design the Rhythm of Lapa World Cup Pavilion in Brazil, our design team proposed a World Cup Reunion Center. The center would enhance its Rio location and boost economic growth while promoting a vibrant community.
Rio World Cup Design Competition, interior
Full screenExit full screen
Slider
Our proposed FIFA World Cup pavilion integrates structure, function, and community spirit. At 100,000 sq. ft., it opens with an aqueduct symbolizing each of the five continents. At the end, it sweeps upwards onto a large screen. Flexible photovoltaic panels line the top of the pavilion to power the screens, the lights, and everything in between. Lush green terraces reduce site runoff. Their curved surfaces collect rainwater for a reflecting pool and for reusable water purposes, making this venue environmentally friendly.